Card image cap

Пехчевски водопади

Водопадите во изворишниот дел на Брегалница нарекувани и Пехчевски Водопади...

Прочитај повеќе
Card image cap

Водопад на езеро Гратче

Езерото Гратче е создадено во 1959 година, по изградбата на армирано-бетонска брана...

Прочитај повеќе