Card image cap

Кукуље

Кукуље е уникатна релјефна појава што се наоѓа во подножјето на планината Бејаз Тепе...

Прочитај повеќе
Card image cap

Стамер

Делчево стана значаен по тоа што во 2007 год. во атарот на селото Стамер, во непосредна близина...

Прочитај повеќе
Card image cap

Лесновски кратер

Лесновскиот кратер се наоѓа во западниот дел на Осоговските Планини, помеѓу...

Прочитај повеќе